Coronavirus: Autorităţile germane cer ''prudenţă maximă'' în faţa răspândirii variantei Delta

Coronavirus: Autorităţile germane cer ''prudenţă maximă'' în faţa răspândirii variantei Delta

Autorităţile germane au avertizat vineri faţă de răspândirea rapidă a variantei Delta a virusului SARS-CoV-2 şi au cerut "prudenţă maximă" cetăţenilor, mai ales celor care vor să călătorească în Marea Britanie, relatează EFE.

În pofida unei scăderi a incidenţei COVID-19 în ţară, trebuie să fim precauţi, a precizat directorul cancelariei, Helge Braun, în declaraţii acordate grupului mediatic RedaktionNetzwerk Deutschland.

"Cea mai mare preocupare este acum răspândirea variantei Delta în Marea Britanie. Londra este unul dintre locurile de desfăşurare ale Cupei Euro 2020. Nu trebuie efectuate călătorii în zonele unde predomină această variantă", a spus ministrul, referindu-se la meciurile din partidele semifinalei şi la finala turneului european de fotbal.

Potrivit surselor sanitare, avansul acestei variantei este evident în Germania. În urmă cu o săptămână, procentul total al contagierilor cu această variantă era de 3,7%, iar în prezent a crescut la 6,2%.

"Caracteristica perfidă a acestei variante este că se transmite cu o rapiditate extremă, inclusiv înainte ca persoana infectată să aibă primele simptome", a avertizat preşedintele Colegiului Medicilor, Frank Ulrich Montgomery.

Germania se află în plină relaxare a restricţiilor, iar viaţa publică a revenit practic la normalitate în ultimele săptămâni.

Acest lucru se datorează scăderii continue a noilor contagieri, cu o medie naţională situată vineri la 10,3 cazuri la 100.000 de persoane, faţă de 18,6 în urmă cu o săptămână.

În plină relaxare generală, guvernul cancelarului Angela Merkel a reclasificat în luna mai Marea Britanie ca zonă predominantă a variantelor cele mai agresive, fapt ce a atras după sine interdicţia de călătorie în această ţară, în afară de cazurile excepţionale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

3 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

4 De citit!

5 Așa o fi?