Coronavirus: ''Avem o problemă gravă'' în sudul SUA, declară un înalt responsabil din sănătate

Coronavirus: ''Avem o problemă gravă'' în sudul SUA, declară un înalt responsabil din sănătate

Creşterea rapidă a ritmului de contaminare cu noul coronavirus în sudul SUA este o "problemă gravă", a avertizat vineri Anthony Fauci, directorul Institutului american de boli infecţioase, citat de France Presse.

"Avem o problemă gravă în anumite zone", a declarat dr. Fauci, membru al celulei de criză COVID-19 create la Casa Albă de preşedintele Donald Trump, în cursul unei conferinţe de presă.

El i-a invitat pe tineri în special la responsabilitate individuală, subliniind că ei trăiesc într-o societate "interconectată":"Dacă sunteţi infectaţi, veţi infecta pe altcineva, care va infecta la rândul lor pe altcineva".

"Şi în cele din urmă, veţi contamina pe cineva vulnerabil, iar acesta poate fi o bunică, un bunic, un unchi aflat în chimioterapie sau în radioterapie sau un copil atins de leucemie", a spus Fauci în aceeaşi conferinţă de presă a celulei de criză asupra coronavirusului la Casa Albă.


Foto: (c)MICHAEL REYNOLDS / EPA


Cu puţin timp înainte, vicepreşedintele Mike Pence a încercat să-i liniştească pe americani cu privire la situaţia actuală, asigurându-i în aceeaşi conferinţă de presă că ea nu are nicio legătură cu declanşarea pandemiei în nord-estul ţării în martie şi aprilie.

"Aproape jumătate din noile cazuri sunt americani sunt 35 de ani, ceea ce este o informaţie încurajatoare", a declarat Mike Pence.

"Suntem într-o poziţie mult mai bună. Adevărul este că noi am încetinit transmisiile, am aplatizat curba" contaminărilor, a spus vicepreşedintele.

El i-a invitat pe tinerii americani să urmeze consemnele de distanţare fizică şi de igienă, dar nu a citat portul măştii.

Ulterior, Mike Pence a apărat organizarea mitingurilor de campanie de către preşedintele Donald Trump, în numele "libertăţii de expresie". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...