Coronavirus: Berlinul interzice mai multe demonstraţii în weekend

Coronavirus: Berlinul interzice mai multe demonstraţii în weekend

Berlinul a interzis miercuri mai multe demonstraţii planificate în capitala germană la sfârşitul acestei săptămâni, invocând îngrijorări cu privire la nerespectarea regulilor de igienă legate de coronavirus, informează dpa.

Asigurările că participanţii vor purta măşti nu ar fi suficiente pentru a convinge autorităţile locale că evenimentele ar avea loc în condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat postate pe website-ul guvernului statului.

Acesta face referire la o demonstraţie în masă organizată la 1 august de o largă alianţă de persoane care se opun restricţiilor şi măsurilor de igienă instituite pentru a limita pandemia. Evenimentul a atras aproximativ 20.000 de oameni în centrul Berlinului.

"Aceasta nu este o decizie împotriva libertăţii de întrunire, este o decizie de protecţie împotriva infecţiei", a declarat ministrul de interne al oraşului-stat Berlin, Andreas Geisel.

"Suntem încă în mijlocul pandemiei cu creşterea numărului de infecţii. Acest lucru nu poate fi negat", a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro