Coronavirus: Bollywood-ul va relua filmările

Coronavirus: Bollywood-ul va relua filmările

Bollywood-ul îşi poate relua începând de joi filmările, întrerupte de epidemia de coronavirus, respectând însă reguli sanitare care ar trebui să limiteze fastul legendar al "fabricii de vise" din India, informează AFP.

Un acord între trei mari organizaţii cinematografice indiene, anunţat joi, pune imediat capăt întreruperii filmărilor, în vigoare de la impunerea carantinei la nivel naţional, la sfârşitul lunii martie, în India, în contextul eforturilor de a opri răspândirea COVID-19.

În cadrul eliminării restricţiilor impuse pe fondul pandemiei, guvernul a autorizat deja reluarea filmărilor în luna iunie, însă actorii, producătorii şi tehnicienii negociau încă revenirea la muncă, date fiind actualele riscuri pentru sănătate.

Reprezentanţii sectorului au indicat că "au rezolvat pe cale amiabilă problemele restante", inclusiv contribuţiile la asigurările de viaţă şi medicale pentru toate echipele de filmare, "deschizând astfel calea pentru reluarea imediată a filmărilor".

Cu toate acestea, regulile sanitare drastice vor reprezenta o provocare artistică majoră pentru regizori, în condiţiile în care nu li va se permite să filmeze scene de căsătorie sau de luptă, două elemente esenţiale ale lungmetrajelor de la Bollywood.

De asemenea, actorilor de peste 65 de ani li se interzice accesul pe platourile de filmare, ceea ce va constrânge unele dintre cele mai importante vedete indiene, cum ar fi superstarul Amitabh Bachchan (77 de ani), să rămână acasă.

Normele de distanţare fizică împiedică, de asemenea, filmarea unor scene în care protagoniştii se sărută sau se îmbrăţişează, marcând o revenire la practicile mai conservatoare din anii '80, când imaginile cu flori simbolizau în mod cast scenele de dragoste.

Producătorii vor trebui să dispună, de asemenea, de un medic, o infirmieră şi o ambulanţă în platou, un criteriu greu de îndeplinit în condiţiile în care Mumbai-ul se confruntă deja cu un deficit de îngrijitori şi de ambulanţe.

Liniile directoare formulate de breasla producătorilor din India solicită, de asemenea, actorilor să-şi realizeze machiajul şi coafura acasă, în timp ce directorii de casting sunt rugaţi să apeleze la rudele reale ale actorilor pentru scenele de familie, pentru a limita interacţiunile dintre străini.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”