Coronavirus: Boris Johnson - în convalescenţă, în timp ce guvernul anunţă 717 noi decese şi pregăteşte prelungirea restricţiilor

Coronavirus: Boris Johnson - în convalescenţă, în timp ce guvernul anunţă 717 noi decese şi pregăteşte prelungirea restricţiilor

Premierul britanic Boris Johnson se recupera luni la reşedinţa de la Chequers, la circa 50 km nord-vest de Londra, de pe urma bolii COVID-19, în prima zi a unei săptămâni în care guvernul său urmează să decidă dacă prelungeşte măsurile de izolare pentru stoparea epidemiei care a făcut până acum peste 11.000 de victime în Regatul Unit, transmite AFP.

Boris Johnson a sosit duminică la Chequers după ce a fost externat din spitalul londonez Saint Thomas, unde a petrecut mai multe zile la terapie intensivă.

În acest conac din secolul al XVI-lea, reşedinţă a premierilor britanici începând din 1921, Johnson şi-a început convalescenţa, alături de partenera sa de viaţă, Carrie Symonds, însărcinată.

'Prim-ministrul se concentrează pe recuperare, nu lucrează în acest moment', a afirmat luni un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson. În acest timp, gestionarea crizei revine guvernului, sub direcţia ministrului de externe Dominic Raab.

Luni, Ministerul Sănătăţii a raportat o creştere cu 717 a numărului de decese, care au ajuns la un total de 11.329. În acelaşi timp, bilanţul cazurilor de infectare s-a majorat cu 4.342, ridicând numărul total la 88.621.

În zilele următoare, guvernul va trebui să se pronunţe asupra unei eventuale prelungiri a restricţiilor decretate pe 23 martie pentru o perioadă de trei săptămâni.

'Voi fi clară, pentru ca nimeni să nu-şi facă iluzii: este puţin probabil că examinarea măsurilor de izolare să rezulte într-o ridicare a restricţiilor într-un viitor apropiat', a declarat luni premierul scoţian Nicola Sturgeon într-un discurs oficial.

Potrivit cotidianului conservator The Times, guvernul este scindat în acest moment între miniştrii care susţin o prelungire pentru scurt timp, până în mai (printre ei, ministrul de interne Priti Patel, cel de finanţe, Rishi Sunak, sau cel al comerţului, Alok Sharma), şi cei care pledează, precum ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pentru mai mult de trei săptămâni.

Consilierii ştiinţifici ai guvernului se vor reuni marţi, cu două zile înaintea anunţului aşteptat din partea guvernului.

Luni dimineaţă, un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că în 24 de ore, începând de duminică, ora 08.00 GMT, în Marea Britanie (cu excepţia Irlandei de Nord) au fost realizate 18.000 de teste şi că se fac progrese spre ţinta de 100.000 zilnic.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!