Coronavirus: Bruxellesul îi omagiază pe lucrătorii din sistemul sanitar îmbrăcându-l în medic pe Manneken Pis

Coronavirus: Bruxellesul îi omagiază pe lucrătorii din sistemul sanitar îmbrăcându-l în medic pe Manneken Pis

Capitala Belgiei, Bruxelles, i-a omagiat sâmbătă pe lucrătorii din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de coronavirus îmbrăcând faimoasa statuie din bronz Manneken Pis în medic în halat alb şi purtând o mască de protecţie, transmite Reuters.

Statuia, care reprezintă un băieţel care urinează şi are şi rolul de fântână, atrage sute de mii de turişti în fiecare an.

"Acesta reprezintă un uriaş 'vă mulţumim' adresat tuturor angajaţilor spitalelor, nu doar medicilor şi infirmierelor, ci şi personalului de la serviciul de curăţenie, tuturor angajaţilor dintr-un spital. Şi-au asumat toate riscurile... au făcut o muncă remarcabilă", a declarat pentru Reuters, de lângă fântână, Marc Guebel, membru al asociaţiei care administrează statuia, veche de 400 de ani.

Belgia, o "răspântie" internaţională care găzduieşte sediile Uniunii Europene şi ale NATO, are una dintre cele mai ridicate rate de decese la numărul de locuitori din cauza coronavirusului, înregistrând 9.901 de decese şi 87.174 de îmbolnăviri.

Autorităţile din Bruxelles obişnuiesc să omagieze figuri istorice faimoase, vedete ale muzicii pop, personalităţi sportive şi tradiţii sezoniere îmbrăcând statuia în costumaţii speciale, care sunt apoi ţinute adesea în muzee din zonă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”