Coronavirus: Bulgaria ar putea ajunge la ''imunitatea de turmă'' până la sfârşitul verii (ministru)

Coronavirus: Bulgaria ar putea ajunge la ''imunitatea de turmă'' până la sfârşitul verii (ministru)

Bulgaria ar putea ajunge la "imunitatea de turmă" faţă de noul coronavirus până la sfârşitul acestei veri, dacă ritmul de vaccinare se menţine la fel de ridicat, a declarat marţi jurnaliştilor ministrul bulgar al sănătăţii Kostadin Anghelov, citat de BTA.

Anghelov, care a inspectat marţi un centru de vaccinare din Malevo (sud) împreună cu premierul Boiko Borisov, a admis că mai sunt de reglementat o serie de probleme organizatorice, cum ar fi redistribuirea dozelor între centre, adăugând că acest lucru se explică prin cererea ridicată de vaccinare.

"Am reuşit să-i convingem pe oameni să asculte vocea ştiinţei şi nu pe cea a pseudoautorităţilor care răspândesc minciuni", a comentat ministrul.

Anghelov a recunoscut pe de altă parte că asigurarea de vaccinuri pentru toţi medicii generalişti este problematică şi a menţionat că guvernul negociază accelerarea livrărilor cu AstraZeneca.

Planul de redeschidere a restaurantelor la 1 martie rămâne neschimbat, a mai spus ministrul bulgar al sănătăţii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani

5 „O desfrânată ieftină” / Așa o descrie Claudia Pătrășcanu pe Bianca Drăgușanu