Coronavirus: Bulgaria intenţionează să înceapă campania de vaccinare pe 27 decembrie

Coronavirus: Bulgaria intenţionează să înceapă campania de vaccinare pe 27 decembrie

Bulgaria intenţionează să înceapă pe 27 decembrie campania de vaccinare împotriva COVID-19 în trei mari oraşe ale ţării, a anunţat duminică inspectorul-şef pentru sănătate bulgar, Anghel Kuncev, transmite Reuters.

Alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene, Bulgaria aşteaptă ca Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) să aprobe vaccinul dezvoltat de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech. Această autorizare este aşteptată în cursul zilei de 21 decembrie.

Kuncev a adăugat că transporturile încărcate cu dozele de vaccin ar urma să plece din Belgia către toate celelalte state ale UE pe 24 decembrie. Dozele de vaccin destinate Bulgariei sunt aşteptate să ajungă în această ţară pe 25 decembrie seara sau în dimineaţa zilei de 26 decembrie.

Data de 27 decembrie - confirmată de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - va fi la aproape trei săptămâni după administrarea, în Anglia, a primei doze de vaccin anti-COVID-19 deplin testat la nivel mondial.

Prima tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech pentru Bulgaria va fi de 10.000 de doze, urmând ca ţara să mai primească 57.000 de doze în ianuarie şi cantităţi suplimentare începând din februarie.

Bulgaria a raportat duminică 1.002 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce aduce numărul total de cazuri la 191.029, dintre care 6.551 decese. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…