Coronavirus: Campania de vaccinare împotriva COVID-19, lansată duminică în SUA de un convoi de camioane

Coronavirus: Campania de vaccinare împotriva COVID-19, lansată duminică în SUA de un convoi de camioane

Mai multe camioane încărcate cu recipiente frigorifice având mărimea unor valize şi conţinând vaccinuri anti-COVID-19 vor pleca dintr-o fabrică de producţie a grupului farmaceutic Pfizer Inc din Kalamazoo, Michigan, duminică dimineaţă, pentru a lansa cel mai amplu şi complex proiect de distribuire de vaccinuri din istoria Statelor Unite, o ţară în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii, informează Reuters.

Vineri seară, autorităţile cu rol de reglementare din Statele Unite au acordat autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi partenerul său german, BioNTech, iar mai multe echipaje de şerifi federali vor însoţi şi vor asigura protecţia acestor camioane de la fabrica de producţie şi până la destinaţiile lor finale.

"Am petrecut multe luni organizând o strategie alături de reprezentanţii Operaţiunii Warp Speed şi de clienţii noştri din domeniul medical pentru a dispune de o logistică eficientă a vaccinurilor, iar acum a sosit timpul să punem în acţiune planul nostru", a declarat Wes Wheeler, preşedintele UPS Healthcare, sâmbătă.

Recipientele frigorifice ale grupului Pfizer pot să conţină până la 4.875 de doze de vaccin, iar prima parte a călătoriei lor vizează parcurgerea distanţei dintre Kalamazoo până la avioanele staţionate pe pistele unui aeroport din proximitatea fabricii. Muncitorii vor încărca recipientele cu vaccinuri - care trebuie păstrate la temperaturi foarte joase - într-o aeronavă care le va duce până la oficii regionale de transport aerian administrate de United Parcel Service (UPS) şi FedEx în oraşele Louisville, în statul Kentucky, respectiv Memphis, în statul Tennessee.

De acolo, recipientele vor fi transportate cu flote de camioane spre depozite situate în proximitatea celor 145 de centre americane selectate pentru a primi primele doze de vaccin.

Experimentaţii şoferi din serviciile de livrări ale UPS şi FedEx, care ar putea să transporte şi cadouri de Crăciun şi alte pachete, vor preda acele recipiente frigorifice în mâinile furnizorilor de produse medicale în cursul zilei de luni. Convoiul care va porni duminică dimineaţă este primul dintr-o serie de trei transporturi prevăzute pentru săptămâna viitoare.

Angajaţii din domeniul sănătăţii şi rezidenţii din aziluri sunt primele grupe de populaţie care vor fi inoculate în Statele Unite cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Utilizarea vaccinului Pfizer impune cele mai restrictive cerinţe de transport şi de depozitare, întrucât vaccinul trebuie păstrat la temperaturi de cel puţin minus 70 de grade Celsius.

UPS şi FedEx asigură un regim prioritar acestui vaccin, rezervând spaţii speciale în avioanele şi camioanele lor, într-o perioadă în care pandemia şi comerţul electronic asociat sărbătorilor de iarnă pot să ducă la o cerere mai mare decât potenţialul de livrare al celor două companii poştale.

Ambele companii dispun însă de o expertiză recunoscută în ceea ce priveşte manevrarea produselor medicale fragile şi lasă puţin spaţiu pentru erori. Ele asigură servicii de măsurare a temperaturii şi localizare a dispozitivelor de rezervă încorporate în recipientele Pfizer şi urmăresc fiecare transport pe tot parcursul călătoriei sale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”