Coronavirus: Canada depăşeşte pragul de 500.000 de contaminări

Coronavirus: Canada depăşeşte pragul de 500.000 de contaminări

Canada a depăşit sâmbătă pragul de 500.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la două săptămâni după depăşirea pragului de 400.000 de cazuri, o accelerare a răspândirii pandemiei pe măsură ce se apropie sărbătorile de sfârşit de an, informează AFP.

Începând de sâmbătă după-amiază, bilanţul contaminările de la începutul pandemiei în Canada, la jumătatea lunii martie, a atins cifra de 500.242, iar cel al deceselor este de 14.128, conform informaţiilor difuzate de canalul public CBC.

Sâmbătă, Ontario, cea mai populată provincie a Canadei, a înregistrat 2.357 cazuri, iar Quebec 2.038, un nou record zilnic pentru provincia francofonă care are cel mai ridicat număr de morţi cauzate de COVID-19. Noile decese fac ca bilanţul total al morţilor din Ontario să ajungă la 4.125, iar în Quebec la 7.715.

Anunţul a aproximativ 50 de cazuri de infectare în provincia Saskatchewan a făcut ca bilanţul cazurilor confirmate să depăşească jumătate de milion.

Canada, ţară cu o populaţie de aproximativ 38 de milioane, a trecut de la 400.000 la 500.000 de cazuri în 15 zile, în timp ce pragul de 100.000 de cazuri a fost atins doar la jumătatea lunii iunie, la trei luni după declanşarea epidemiei.

Guvernul provinciei Ontario a anunţat la sfârşitul săptămânii o prelungire până pe 4 ianuarie a măsurilor de carantină în Toronto şi într-o mare parte a regiunii sale, care se aflau în izolare de aproape o lună.

În Quebec, premierul François Legault a anunţat noi restricţii începând de a doua zi de Crăciun şi până pe 11 ianuarie, inclusiv închiderea magazinelor neesenţiale şi telemuncă obligatorie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

4 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

5 Foarte interesante amănunte!