Coronavirus: Cancelarul Angela Merkel se adresează naţiunii

Coronavirus: Cancelarul Angela Merkel se adresează naţiunii

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se va adresa miercuri seara naţiunii prin intermediul televiziunii, cerând respectarea măsurilor de combatere a coronavirusului, semnalează Reuters şi AFP. Este pentru prima oară în cei 14 ani de mandat când Merkel recurge la această cale de comunicare, cu excepţia mesajelor de Anul Nou.

Mesajul va fi difuzat de televiziunea publică ZDF la ora 20:15 (19:15 GMT), a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin. Va fi un material înregistrat, nu un discurs în direct, şi nu se aşteaptă ca Merkel să anunţe noi restricţii pentru limitarea epidemiei de COVID-19.

Şcolile din Germania sunt deja închise, iar comerţul 'neesenţial' urmează să îşi înceteze treptat activitatea; vor rămâne deschise magazinele alimentare, brutăriile, farmaciile şi băncile. Guvernul federal a recomandat celor 16 landuri să nu redeschidă şcolile şi grădiniţele până după vacanţa de Paşte.

Surse guvernamentale au declarat radioteleviziunii ARD, preluate de Reuters, că şefa executivului german doreşte să prezinte situaţia actuală şi să reamintească ce poate să facă fiecare pentru a contribui la încetinirea evoluţiei epidemiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …