Coronavirus: Cancelarul austriac vrea controale mai stricte la frontiere

Coronavirus: Cancelarul austriac vrea controale mai stricte la frontiere

Cancelarul Sebastian Kurz doreşte controale mai stricte la frontiere pentru cei care se întorc din vacanţă, o măsură determinată de creşterea cazurilor de coronavirus în Austria, relatează sâmbătă dpa.

În urma şederii recente într-una din cele aproximativ 30 de zone de risc, oamenii trebuie să aibă la ei un test negativ de coronavirus care să nu fie mai vechi de 72 de ore sau să intre într-o carantină de 10 zile.

"Trebuie să existe controale mai stricte aici", a declarat Kurz ediţiei de sâmbătă a ziarului Oesterreich (Austria).

De asemenea, Kurz nu a exclus efectuarea de teste direct la frontieră, ceea ce ar fi responsabilitatea autorităţilor sanitare.

Zonele de risc includ Spania continentală şi ţările din Balcanii de Vest, precum şi Bulgaria, România, Rusia, Suedia şi Statele Unite, aminteşte dpa.

Începând de luni, persoanele care se întorc din Croaţia vor trebui de asemenea să arate un test negativ de coronavirus, a spus Kurz, adăugând: "Are loc o introducere masivă a virusului din Croaţia".

O creştere a numărului de cazuri coronavirus nu este surprinzătoare după vacanţe de mai multe săptămâni, a notat Kurz.

"Cifrele actuale sunt îngrijorătoare", a spus el. "Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri răspândirea virusului fără a impune a doua oară izolarea", a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”