Coronavirus: Cântăreţul folk american John Prine a murit la vârsta de 73 de ani

Coronavirus: Cântăreţul folk american John Prine a murit la vârsta de 73 de ani

Cântăreţul John Prine, o legendă muzicii country-folk americane, a murit marţi, la vârsta de 73 de ani, din cauza unor complicaţii asociate noului coronavirus, a confirmat pentru AFP agentul său, în numele familiei artistului.

Supranumit "Mark Twain" al textierilor şi menţionat de Bob Dylan drept unul dintre compozitorii săi preferaţi, John Prine şi-a făurit într-o carieră de peste 50 de ani imaginea unui maestru al cuvintelor, specialist în balade melancolice, cu accente de suprarealism.

"Cântecele lui Prine sunt existenţialism proustian în stare pură", declara Bob Dylan în 2009.

Născut pe 10 octombrie 1946 în Maywood, Illinois, John Prine a început să cânte la chitară ca amator înainte de a se afirma la sfârşitul anilor 1960 în Chicago şi de a fi remarcat de vedeta country Kris Kristofferson.

Primul album, care îi poartă numele, lansat în 1971, a fost apreciat de criticii muzicali.

Una dintre melodiile sale împotriva războiului din Vietnam, "Your Flag Decal Won't Get You Into Heaven Anymore", a cunoscut o a doua tinereţe la începutul anilor 2000, odată cu intervenţiile americane în Afganistan şi Irak. Această piesă i-a adus o revigorare a notorietăţii, dar şi numeroase critici.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro