Coronavirus: Cehia îşi retrage soldaţii din Irak

Coronavirus: Cehia îşi retrage soldaţii din Irak

Armata cehă a anunţat marţi că şi-a retras cei 30 de soldaţi aflaţi în misiune în Irak din motive de securitate şi răspândire a noului coronavirus, notează AFP.

"Un Airbus A-319 militar cu 30 de soldaţi ai armatei cehe venind din Irak a aterizat marţi seară pe aeroportul (militar) Praga-Kbely", a informat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Forţele cehe din Irak erau formate din soldaţi desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Inherent Resolve, a misiunii NATO în această ţară, precum şi pregătirii în domeniul chimic şi poliţiei militare.

"Ne retragem temporar soldaţii din cauza restricţiilor importante impuse sarcinilor operaţionale", a declarat generalul Josef Kopecky, comandantul forţelor terestre.

"Motivele ţin de ameninţările pentru securitatea, pandemia actuală de coronavirus şi, de asemenea, de restructurarea prevăzută a celor două misiuni", a adăugat el.

Duminică, Irakul a impus la nivel naţional măsuri foarte stricte împotriva noului coronavirus, raportând 20 de decese şi 233 de cazuri confirmate de COVID-19.

Marţi, Cehia număra 1.394 de cazuri de contaminare şi două decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…