Coronavirus: Chile depăşeşte Israelul la ritmul de vaccinare al populaţiei

Coronavirus: Chile depăşeşte Israelul la ritmul de vaccinare al populaţiei

Chile a depăşit Israelul, devenind ţară cu cel mai mare număr al populaţiei vaccinate împotriva COVID-19 la suta de locuitori în ultimele şapte zile, transmite AFP.

 

 

Foto: (c)  Alberto Valdes/EPA


"Astăzi avem un nou motiv pentru a ne mândri: Chile ocupă primul loc în clasamentul global al dozelor administrate la suta de locuitori", a anunţat marţi pe Twitter executivul din Santiago de Chile, conform statisticilor publicate de portalul Our World in Data.

Conform acestor informaţii, Chile a administrat în medie 1.08 doze pe zi la suta de locuitori în ultimele şapte zile, iar Israelul 1.03.

De la începerea campaniei de vaccinare în decembrie, 4.176.094 de chilieni au primit cel puţin prima doză. Aceasta reprezintă peste 21% din populaţia ţării de 18 milioane de locuitori.

Chile, alături de Mexic şi Costa Rica, se numără printre primele ţări din America Latină care a început vaccinarea şi a negociat din timp achiziţionarea dozelor de vaccin. În consecinţă, autorităţile chiliene au reuşit să garanteze achiziţionarea a 35 de milioane de doze, dintre care 10 milioane au fost deja livrate. Majoritatea provine de la compania chineză Sinovac.

În pofida campaniei de vaccinare, Chile se confruntă în continuare cu un nivel ridicat al ratei de infectare. Astfel, s-au înregistrat peste 5.000 de noi infectări zilnice timp de câteva zile consecutiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!