Coronavirus: China instituie lockdown pentru Changchun, un oraş cu nouă milioane de locuitori

Coronavirus: China instituie lockdown pentru Changchun, un oraş cu nouă milioane de locuitori

Cei nouă milioane de locuitori din oraşul chinez Changchun (nord-est) au fost plasaţi în lockdown, au anunţat vineri autorităţile locale, într-un moment când China se confruntă cu cea mai accentuată recrudescenţă a COVID-19 din ultimii doi ani, informează AFP.

Un singur membru al unei familii este autorizat să iasă, o dată la două zile, a anunţat municipalitatea.

Acest lockdown este cel mai important anunţat în China de la cel impus Xi'an (nord), metropolă cu 13 milioane de locuitori, la finele anului trecut.

China, ţara unde virusul a fost detectat iniţial în 2019, a ţinut rapid sub control pandemia începând cu primăvara lui 2020, adoptând măsuri de carantinare foarte stricte care au afectat oraşe întregi.

Gigantul asiatic a reuşit astfel să stopeze contagierea, înregistrând un bilanţ oficial de puţin peste 100.000 de cazuri, dintre care 4.636 mortale, într-un interval de doi ani.

Varianta Omicron se află la originea unor focare localizate, care au afectat, potrivit bilanţului de vineri, 1.369 de persoane în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Un bilanţ mic în comparaţie cu restul lumii, dar care este, cu toate acestea, cel mai ridicat pentru China de la prima etapă a epidemiei, la începutul anului 2020.

Din numărul total de infectări, autorităţile au recenzat 158 de cazuri importate şi 814 de cazuri asimptomatice, care fac obiectul unui bilanţ separat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu