Coronavirus: China proclamă o ''reuşită strategică majoră'' în lupta împotriva COVID-19

Coronavirus: China proclamă o ''reuşită strategică majoră'' în lupta împotriva COVID-19

Prim-ministrul chinez Li Keqiang a proclamat vineri o ''reuşită strategică majoră'' în lupta ţării sale împotriva noului coronavirus, apărut la sfârşitul anului 2019 la Wuhan (centru), informează France Presse.

"Noi, fiii şi fiicele naţiunii chineze, am rămas uniţi într-o perioadă extrem de dificilă şi am ridicat un Mare Zid de solidaritate", a declarat Li într-un discurs solemn la deschiderea sesiunii anuale a parlamentului.

După ce practic a blocat ţara la sfârşitul lunii ianuarie ca răspuns la epidemie, Beijingul a reuşit să reducă considerabil contagiunea, care a scăzut în ultimele săptămâni la câteva cazuri noi pe zi, potrivit AFP.

Între timp, pandemia s-a extins pe suprafaţa globului.

"Am obţinut o victorie decisivă în apărarea provinciei Hubei şi a capitalei sale Wuhan", plasate în carantină timp de două luni şi jumătate, a declarat şeful guvernului.

Numărul doi al regimului comunist a subliniat însă "sarcina imensă" rămasă de îndeplinit în faţa consecinţelor economice ale epidemiei. "Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a reduce la minimum pierderile", a declarat el în faţa deputaţilor.

"Succesul nostru a fost plătit la un preţ ridicat. A fost un preţ ce trebuia plătit şi care a meritat'', a mai spus el, referindu-se la prăbuşirea produsului intern brut în primul trimestru.

Sesiunea parlamentului chinez, Adunarea Naţională Populară (ANP), a început cu un moment de reculegere pentru victimele epidemiei de coronavirus.

Sesiunea de o săptămână are loc cu o întârziere de două luni provocată de pandemie, notează dpa.

Delegaţii din întreaga ţară s-au adunat în Marea Sală a Poporului din Beijing, purtând măşti şi aşezându-se unul lângă altul.

Un număr de 2.897 de delegaţi au participat la deschiderea sesiunii parlamentare, în cursul căreia premierul Li Keqiang urmează să contureze strategiile economice ale guvernului pentru acest an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...