Coronavirus: Combaterea COVID-19 va necesita cel mai mare efort în sănătatea publică din istorie (ONU)

Coronavirus: Combaterea COVID-19 va necesita cel mai mare efort în sănătatea publică din istorie (ONU)

Dezvoltarea instrumentelor necesare combaterii noului coronavirus la nivel mondial presupune alocarea a 40 de miliarde de dolari, a declarat luni, la Bruxelles, secretarul general al ONU Antonio Guterres în cadrul unei conferinţe internaţionale a donatorilor, relatează dpa.

"Va fi nevoie de cel mai mare efort în sănătatea publică din istorie", a subliniat secretarul general al Naţiunilor Unite.

El a salutat promisiunile de finanţare anunţate luni care vizează atingerea unui prag iniţial de 7,5 miliarde euro (8,2 miliarde de dolari), numind acest lucru o ''plată în avans pentru dezvoltarea noilor instrumente în ritmul necesar''.

''Dar pentru a ajunge la toată lumea, peste tot, va fi necesar probabil de cinci ori mai mult decât suma respectivă'', a adăugat Guterres, care a menţionat că la sfârşitul lunii mai va avea loc o nouă conferinţă în cadrul căreia vor fi anunţate angajamente în acest sens. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...