Coronavirus: Consilier al lui Netanyahu - testat pozitiv, nu este clar dacă premierul israelian a fost contaminat

Coronavirus: Consilier al lui Netanyahu - testat pozitiv, nu este clar dacă premierul israelian a fost contaminat

Un consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu a fost testat pozitiv pentru coronavirus, au anunţat luni oficiali israelieni, însă deocamdată nu este clar dacă liderul de 70 de ani al Israelului a fost expus la noul tip de coronavirus sau dacă activitatea sa a fost afectată, informează Reuters.

"Vom acţiona în concordanţă cu directivele Ministerului Sănătăţii", a spus un oficial, anunţând diagnosticul pentru consilierul parlamentar, a cărui stare este descrisă de mass-media din Israel ca fiind bună.

Ministerul Sănătăţii din Israel impune în general o autoizolare de 14 zile şi o posibilă testare pentru coronavirus pentru orice persoană ce s-a aflat în proximitatea unei persoane infectate.

Potrivit mass-media din Israel, consilierul a fost prezent la sesiunea parlamentară de săptămâna trecută, la care au participat atât Netanyahu, cât şi parlamentari din opoziţie, cu care el încearcă să formeze o coaliţie de guvernare de urgenţă care să ia măsuri pentru stăvilirea coronavirusului.

Până acum, Israelul a raportat 4.247 de cazuri de infectare şi 15 decese cauzate de COVID-19. În timp ce Ministerul Sănătăţii israelian atenţionează că numărul de decese ar putea ajunge la mai multe mii, Netanyahu urmează să-i convoace luni pe oficiali pentru a discuta despre propusa plasare în carantină a unor zone din Israel.

Netanyahu a fost testat pentru coronavirus ca măsură de precauţie la 15 martie. Rezultatul a fost negativ, a anunţat biroul său de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...