Coronavirus: Convalescent, premierul britanic Boris Johnson a avut o convorbire cu preşedintele american Trump

Coronavirus: Convalescent, premierul britanic Boris Johnson a avut o convorbire cu preşedintele american Trump

Premierul britanic Boris Johnson, care se reface după ce a fost spitalizat din cauza infectării cu noul coronavirus, a avut marţi o convorbire telefonică cu preşedintele SUA Donald Trump, ceea ce marchează începutul unei reluări a activităţii de către premierul britanic, a declarat un purtător de cuvânt al acestuia, relatează AFP.

Boris Johnson a evocat cu liderul american criza provocată de pandemie, dar şi un viitor acord comercial post-Brexit cu Statele Unite, subiectul său preferat.

"Cei doi lideri au convenit asupra importanţei unui răspuns internaţional coordonat la pandemia de coronavirus, inclusiv prin G7", grupul celor mai industrializate ţări ale lumii, a cărui preşedinţie este deţinută în prezent de Statele Unite, a indicat purtătorul de cuvânt, potrivit unui comunicat.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost externat la 12 aprilie şi se recuperează la reşedinţa de la Chequers alături de logodnica sa care este însărcinată Carrie Symonds.

Pe agenda discuţiilor dintre premierul britanic şi preşedintele american s-a aflat şi relaţia dintre Regatul Unit şi Statele Unite după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), la sfârşitul lunii ianuarie.

"Liderii s-au angajat să continue să colaboreze pentru a consolida relaţia bilaterală, inclusiv prin semnarea unui acord de liber schimb cât mai curând posibil", a declarat purtătorul de cuvânt.

Negocierile dintre UE şi Regatul Unit au fost reluate luni prin videoconferinţă, după o întrerupere de câteva săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus, care slăbeşte totuşi perspectiva încheierii unui acord până la sfârşitul lunii decembrie, termenul stabilit de cele două părţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență