Coronavirus: Coreea de Sud a înregistrat cazuri de infectare cu noua tulpină la persoane sosite din Marea Britanie

Coronavirus: Coreea de Sud a înregistrat cazuri de infectare cu noua tulpină la persoane sosite din Marea Britanie

Coreea de Sud a înregistrat trei cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Mare Britanie, a anunţat luni agenţia naţională pentru controlul bolilor, potrivit DPA.

Persoanele infectate sunt trei cetăţeni sud-coreeni care s-au întors cu avionul din Marea Britanie săptămâna trecută.

Noua tulpină a coronavirusului ar putea fi în mod semnificativ mai contagioasă decât varianta cunoscută anterior. Cele mai multe state din Uniunea Europeană au decis deja săptămâna trecută să restricţioneze semnificativ călătoriile înspre şi dinspre Marea Britanie.

Guvernul sud-coreean a anunţat pe 23 decembrie că sistează toate cursele aeriene care fac legătura cu Marea Britanie până la sfârşitul anului.

În plus, autorităţile au solicitat călătorilor din Marea Britanie să rămână în carantină timp de 14 zile şi să efectueze un test suplimentar pentru detectarea virusului cu puţin timp înainte de terminarea perioadei de carantină.

Coreea de Sud a reuşit să combată pandemia cu relativ succes până acum, dar în prezent se confruntă cu un al treilea val de infectări.

Luni, autorităţile au înregistrat 808 noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. Este pentru a doua oară consecutiv când bilanţul scade sub 1.000 de infectări pe zi.

Guvernul din Seul a înăsprit măsurile epidemiologice până pe 3 ianuarie. Potrivit restricţiilor, sunt interzise adunările la care iau parte peste patru persoane în zona metropolitană Seul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...