Coronavirus: Coreea de Sud le cere companiilor să le permită angajaţilor să lucreze de acasă, în contextul înmulţirii cazurilor

Coronavirus: Coreea de Sud le cere companiilor să le permită angajaţilor să lucreze de acasă, în contextul înmulţirii cazurilor

Coreea de Sud le-a cerut joi companiilor să le permită angajaţilor să lucreze de acasă, iar Adunarea Naţională de la Seul a fost închisă, în contextul în care autorităţile au raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus din martie, relatează Reuters şi AFP.

Coreea de Sud a fost în februarie a doua cea mai afectată ţară de pandemie, după China, unde a fost depistat noul coronavirus.

Autorităţile au reuşit totuşi să ţină sub control situaţia printr-o strategie extinsă de testare şi de depistare a contactelor persoanelor infectate.

De la mijlocul lunii august, au apărut totuşi noi focare epidemice, majoritatea legate de biserici protestante.

Joi, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KCDC) a anunţat 441 de noi cazuri, majoritatea în regiunea Seul, unde trăieşte jumătate din populaţia de 52 de milioane de locuitori a ţării.

Este cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri din şase luni, după săptămâni în care cifrele au fluctuat între 30 şi 40.

Autorităţile au îndemnat joi companiile să le permită angajaţilor să lucreze de acasă şi au atras atenţia asupra riscului unor focare în spaţiile de muncă aglomerate.

"Vă rugăm să verificaţi atent factorii de risc la locurile de muncă, acolo unde mediul de lucru este în mod special vulnerabil la infecţii, cum ar fi birouri de call center şi depozite de logistică", a spus ministrul sănătăţii, Park Neung-hoo.

"Pentru a diminua transmiterea la locurile de muncă, vă rugăm să reduceţi numărul de angajaţi prin programe de lucru flexibile, prin telemuncă şi prin orare decalate", a declarat el.

În acelaşi timp, Adunarea Naţională şi-a închis joi porţile după ce un fotojurnalist care acoperea miercuri o reuniune a Partidului Democrat (centru-stânga) aflat la putere a fost testat pozitiv cu COVID-19.


Foto: (c) JEON HEONKYUN/EPA


În consecinţă, zece reprezentanţi ai Partidului Democrat, printre care şi preşedintele său şi liderul grupului parlamentar, vor fi supuşi unor teste de depistare şi vot fi plasaţi în autoizolare.

La sfârşitul reuniunii, jurnalistul a aflat că un membru al familiei cu care s-a intersectat în weekend a intrat în contact cu persoane infectate. El a fost apoi testat pozitiv.

Autorităţile, care s-au reunit târziu în noapte pentru a discuta despre modul în care trebuie gestionată situaţia, au decis să suspende activităţile Adunării Naţionale începând de joi.

Clădirea a fost închisă, la fel ca şi cea în care se află birourile deputaţilor.

Fotoreporterul a fost în contact miercuri cu circa 50 de persoane, printre care 32 de deputaţi şi înalţi oficiali.

Este a doua închidere a Parlamentului din cauza coronavirusului, prima având loc în februarie, când o persoană care a participat la un eveniment acolo a fost testată pozitiv.

Numărul infecţiilor cu coronavirus a ajuns în Coreea de Sud la 18.706, iar bilanţul deceselor, la 313. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale