Coronavirus: Coreea de Sud prelungeşte restricţiile în jurul capitalei Seul

Coronavirus: Coreea de Sud prelungeşte restricţiile în jurul capitalei Seul

Autorităţile sud-coreene au decis sâmbătă să menţină restricţiile actuale asupra vieţii publice până pe 17 ianuarie după o creştere a cazurilor de coronavirus în şi în jurul capitalei Seul, a informat agenţia sud-coreeană Yonhap, relatează dpa.

Restricţiile vor rămâne la al doilea cel mai înalt nivel în zona Seul, precum şi în provinciile Incheon şi Gyeonggi.

Toate activităţile zilnice, cu excepţia activităţilor sociale şi economice vitale, sunt restricţionate iar adunările de 50 sau mai multe persoane sunt interzise, în timp ce sălile de sport, barurile de karaoke, sălile de concerte şi dans vor fi închise.

Restaurantele pot servi clienţii doar până la ora 21:00, moment în care cinematografele, saloanele de înfrumuseţare şi centrele comerciale se vor închide iar transportul public va funcţiona la capacitate redusă.

Totodată, măsura interzicerii adunărilor private de cinci sau mai multe persoane, care a fost în vigoare pentru zona Seul, a fost extinsă şi pentru restul ţării, care a fost plasat sub nivelul 2 de restricţii.

În Coreea de Sud au fost raportate sâmbătă alte 824 de cazuri de COVID-19, numărul total de infectări ajungând la 62.593, conform Agenţiei de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA). Alte 25 de persoane au murit, crescând numărul deceselor asociate COVID-19 la 942.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...