Coronavirus: Coreea de Sud va relaxa măsurile de distanţare socială săptămâna viitoare

Coronavirus: Coreea de Sud va relaxa măsurile de distanţare socială săptămâna viitoare

Coreea de Sud a anunţat duminică o relaxare a măsurilor de distanţare socială săptămâna viitoare, după ce numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut în ţară în ultimele zile, informează AFP.

Începând de miercuri, "adunările şi numeroase evenimente vor fi (din nou) permise, cu condiţia să fie puse în aplicare măsuri de dezinfectare", a anunţat duminică premierul Chung Sye-kyun în timpul unei şedinţe de guvern.

Amânat din cauza epidemiei, noul sezon competiţional pentru anumite sporturi profesionale, printre care baseball şi fotbal, urmează să înceapă în următoarele zile. Întâlnirile vor avea loc cu uşile închise.

De asemenea, guvernul va anunţa datele pentru redeschiderea şcolilor în această săptămână, care ar trebui să apară la jumătatea lunii mai, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Coreea de Sud este una dintre primele ţări în care epidemia s-a răspândit rapid, după China, unde a apărut.

Măsurile foarte stricte de distanţare socială respectate pe scară largă de populaţie au fost puse în aplicare la începutul lunii martie.

Multe evenimente, concerte, meciuri au fost anulate sau amânate, muzeele au fost închise şi serviciile religioase interzise.

Coreea de Sud a recenzat duminică 13 noi cazuri de infecţie, ceea ce a ridicat totalul la 10.793, potrivit Centrului coreean pentru controlul bolilor.

De la apariţia primului caz de boală COVID-19 în ţară, la mijlocul lunii februarie, aproximativ 250 de persoane au murit.

Coreea de Sud pare să fi reuşit să ţină sub control cu succes epidemia după o amplă campanie de depistare şi identificare a persoanelor care au fost în contact cu purtătorii virusului, scrie AFP.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…