Coronavirus: ''Creştere dramatică'' a cazurilor de COVID-19 în Cuba (OPS)

Coronavirus: ''Creştere dramatică'' a cazurilor de COVID-19 în Cuba (OPS)

Cuba se confruntă cu o "creştere dramatică" a cazurilor de COVID-19 în mai multe provincii unde circulă mai ales varianta Delta, a raportat miercuri Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), notează AFP.

"Cazurile de COVID-19 şi decesele se înmulţesc în Cuba, unde multe provincii se confruntă cu creşteri dramatice ale contaminărilor", a declarat într-o conferinţă de presă Carissa Etienne, directorul OPS, agenţia regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Situaţia este "deosebit de acută" în regiunea turistică Matanzas, a precizat ea.

Potrivit lui Ciro Ugarte, şeful situaţiilor de urgenţă din OPS, insula cu 11 milioane de locuitori a cunoscut în această săptămână un record de contaminări de la apariţia virusului în martie 2020.

"Au fost înregistrate peste 43.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o creştere de 21% (faţă de săptămâna precedentă), cu o medie de 6.199 de cazuri zilnice", a subliniat Ciro Ugarte care a atras atenţia că varianta Delta circulă deja "în mai multe provincii".

Cu toate acestea, el nu a stabilit o legătură cu recentele manifestaţii populare care au zguduit insula la 11 şi 12 iulie. "Numărul cazurilor din Cuba era deja în creştere înainte de manifestaţiile recente", a spus el.

Cuba nu s-a alăturat programului de distribuţie a vaccinurilor COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi gestionat de OPS în America Latină.

Cu toate acestea, un program de vaccinare a fost lansat la mijlocul lui mai, cu două vaccinuri candidate care au fost dezvoltate de oamenii de ştiinţă cubanezi.

Până la 17 iulie, 3,3 milioane de persoane, "30% din populaţie, un nivel încă scăzut", au fost vaccinate cu aceste seruri, potrivit lui Ciro Ugarte.

Autorităţile cubaneze speră să vaccineze 70% din populaţie până în august. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa