Coronavirus: Danemarca prelungeşte până pe 11 mai interdicţia ce vizează întrunirile publice

Coronavirus: Danemarca prelungeşte până pe 11 mai interdicţia ce vizează întrunirile publice

Danemarca a prelungit până pe 11 mai interdicţia ce vizează întrunirile publice la care participă mai mult de 10 persoane, adoptată în urmă cu o lună în cadrul măsurilor implementate pentru a limita propagarea noului coronavirus, informează sâmbătă AFP.

Acea interdicţie - adoptată pe 17 martie - urma să expire în această sâmbătă. Ministerul Sănătăţii din Danemarca a decis vineri să o prelungească.

Excepţii se aplică pentru creşe, grădiniţe şi şcolile primare daneze, care au fost redeschise la începutul acestei săptămâni, după o perioadă de patru săptămâni în care cursurile şcolare au fost suspendate.

Ceremoniile funerare sunt de asemenea exceptate de la această interdicţie.

În Danemarca, saloanele de coafură, cabinetele stomatologice, cele de fizioterapie şi şcolile de şoferi vor fi redeschise luni, în virtutea unei decizii de relaxare a restricţiilor.

Saloanele de coafură şi alte firme mici trebuie să respecte cerinţele impuse de autorităţile medicale în privinţa igienei şi a normelor de distanţare, în caz contrar riscând să fie închise şi să depindă de ajutorul financiar oferit de guvern.

Liceele, universităţile şi restaurantele din această ţară cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori vor rămâne închise. Restricţiile sunt menţinute pentru restaurante, cafenele, baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii publice.

Marile evenimente publice sunt interzise până la sfârşitul lunii august. Ediţia din acest an a celebrului festival Roskilde - programată să se desfăşoare între 27 iunie şi 4 iulie - a fost anulată.

Până vineri, Danemarca înregistrase 336 de decese provocate de COVID-19, maladia respiratorie cauzată de noul coronavirus. În această ţară au fost raportate 7.073 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale