Coronavirus: Debutul campaniei de vaccinare în Franţa, prevăzut pentru ultima săptămână din decembrie

Coronavirus: Debutul campaniei de vaccinare în Franţa, prevăzut pentru ultima săptămână din decembrie

Campania de vaccinare contra COVID-19 în Franţa va începe ''în ultima săptămână din decembrie dacă sunt întrunite condiţiile'', a anunţat miercuri premierul francez Jean Castex, informează AFP.

Castex a condiţionat lansarea vaccinării de autorizarea de către Agenţia Europeană pentru Medicamente, ''aşteptată pentru 21 decembrie'' şi de un aviz al Înaltei autorităţi de sănătate franceze.

Această primă fază a campaniei de vaccinare vizează persoane expuse riscului de infectare şi se va desfăşura pe durata a 6-8 săptămâni, pentru a ţine cont de perioada de 21 de zile între prima vaccinare şi rapel, a adăugat şeful executivului francez, care a prezentat în faţa parlamentului strategia guvernamentală.

Într-o etapă ulterioară, va fi propusă vaccinarea a ''aproape 14 milioane de persoane ce prezintă un factor de risc legat de vârstă sau o patologie cronică şi a anumitor lucrători din domeniul sănătăţii''.

Restul populaţiei nu va fi vizată decât într-o a treia etapă, ''la finalul primăverii''.

De asemenea, Jean Castex a subliniat că ''debutul campaniei de vaccinare nu va marca finalul epidemiei'' şi că măsurile de izolare ar trebui să continue în următoarele luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”