Coronavirus: Donald Trump se opune ideii introducerii obligativităţii măştii la nivel naţional

Coronavirus: Donald Trump se opune ideii introducerii obligativităţii măştii la nivel naţional

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că noul coronavirus ''va dispărea'' şi şi-a exprimat opoziţia faţă de ideea impunerii la nivel naţional a obligativităţii purtării măştii, transmit duminică AFP şi dpa.

''Voi avea dreptate în final. Ştiţi că am spus 'acest lucru va dispărea'. O spun încă o dată'', a declarat liderul de la Casa Albă într-un interviu pentru postul de televiziune Fox News.

În SUA au fost înregistrate peste 60.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce aduce la 3,7 milioane numărul total al cazurilor consemnate de la începutul pandemiei, potrivit Universităţii Johns Hopkins. În opinia preşedintelui Trump, ''multe dintre aceste (noi) cazuri sunt oameni tineri care se vor vindeca în numai o zi''.

''Nu sunt de acord cu afirmaţia conform căreia dacă lumea îşi pune mască totul va dispărea'', a răspuns liderul american unei întrebări privind măsura obligativităţii măştii pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Până în prezent 140.000 de persoane au decedat în SUA din cauza COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!