Coronavirus: Donald Trump va anunţa autorizarea tratamentului cu plasmă (presă)

Coronavirus: Donald Trump va anunţa autorizarea tratamentului cu plasmă (presă)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, urmează să anunţe duminică seară autorizarea în regim de urgenţă a transfuziei de plasmă sangvină de la persoanele vindecate de COVID-19 la pacienţi spitalizaţi, au indicat duminică mai multe media americane, un tratament deja larg utilizat în SUA, notează AFP.

Transfuzia acestei plasme care conţine anticorpi vizează să permită bolnavilor să elimine mai repede coronavirusul şi să limiteze pagubele asupra organismului.

Dacă tratamentul a dat unele rezultate până în prezent, eficienţa sa exactă este încă dezbătută şi prezintă riscul unor efecte secundare şi de transmitere a agenţilor infecţioşi.

"Plasma persoanelor convalescente funcţionează probabil, deşi acest lucru ar trebui confirmat mai întâi de teste clinice, dar nu ca tratament de urgenţă pentru pacienţii grav bolnavi", a avertizat medicul Len Horovitz, specialist în pneumologie la spitalul Lenox Hill din New York.

În opinia sa, ar fi mult mai eficient dacă ar fi administrată încă de la primele semne ale bolii, ceea ce nu este cazul în prezent.

Într-un mesaj pe Twitter informând duminică după-amiază despre conferinţa de presă a preşedintelui american, purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump, Kayleigh McEnany, a afirmat că şeful statului va anunţa un "avans terapeutic major".

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat deja transfuzia de plasmă de la persoanele vindecate de coronavirus, dar în anumite condiţii, în cadrul testelor clinice sau pentru bolnavii aflaţi într-o situaţie disperată.

Potrivit cotidianului Washington Post, peste 70.000 de pacienţi au primit deja o transfuzie de plasmă recoltată de la persoane convalescente.

Solicitată de agenţia France Presse, Casa Albă a evitat un răspuns imediat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...