Coronavirus: Două parlamentare americane s-au contaminat cu SARS-CoV-2 după violenţele de la Capitoliu

Coronavirus: Două parlamentare americane s-au contaminat cu SARS-CoV-2 după violenţele de la Capitoliu

Două deputate americane au anunţat că au primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus după ce s-au adăpostit împreună cu alţi parlamentari într-o sală securizată în timpul asaltului asupra Capitoliului miercurea trecută - întreprins de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump - iar una dintre ele şi-a acuzat colegii republicani că au refuzat să poarte mască, relatează AFP.

Reprezentanta democrată Pramila Jayapal a explicat pe Twitter că a făcut un test, după ce a rămas închisă într-o sală securizată cu alţi deputaţi, şi a aflat că este pozitivă.

"Mulţi republicani continuă să refuze să ia măsuri de precauţie minime împotriva COVID-19 şi să poarte o simplă mască într-o sală suprapopulată în plină pandemie, ceea ce a provocat o super-răspândire pe lângă un atac terorist intern", a adăugat aleasa democrată, care s-a autoizolat.

"Timpul petrecut în sală a durat mai multe ore şi mai mulţi republicani nu numai că au refuzat să poarte mască, dar şi-au ridiculizat în plus colegii şi personalul care le-a oferit-o", a continuat ea, adăugând că aceşti deputaţi au dat dovadă - în opinia sa - de "stupiditate egoistă" şi că ei nu ar mai trebui să revină în Congres.

Cu câteva ore înainte, o altă reprezentantă democrată, Bonnie Watson Coleman, anunţase că a fost infectată cu SARS-CoV-2. "Ea crede că a fost expusă în timpul securizării clădirii Capitoliului în urma tulburărilor insurecţionale" miercurea trecută, conform unui comunicat difuzat de biroul său.

Medicul Congresului, Brian Monahan, i-a avertizat în weekend pe aleşi că este posibil să fi fost expuşi la virus în timp ce se adăposteau de violenţe.

Un reprezentant republican, Jake LaTurner, a anunţat un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus miercuri seara, imediat după asaltul asupra Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump care voiau să împiedice validarea victoriei preşedintelui ales Joe Biden.

SUA sunt ţara cea mai afectată de pandemia de COVID-19, cu peste 375.000 de decese. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…