Coronavirus: Emmanuel Macron îşi exprimă îndoiala privind modul în care China a gestionat criza

Coronavirus: Emmanuel Macron îşi exprimă îndoiala privind modul în care China a gestionat criza

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat joi că există zone de umbră în gestionarea pandemiei de coronavirus de către China, declarând publicaţiei Financial Times că, "evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim", notează AFP.

"Să nu avem acea naivitate care constă în a spune că este mult mai puternic", a subliniat preşedintele francez în legătură cu modul în care China a gestionat situaţia. "Nu ştim. Şi, evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim", a adăugat el, în timp ce Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor "întrebări dure" legate de gestionarea crizei coronavirusului.

Rezervele exprimate de şeful statul francez s-au alături semnelor de întrebare ridicate de Londra şi Washington.

Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor "întrebări dure cu privire la apariţia coronaviruslui şi de ce nu a fost oprit mai devreme".

La rândul său, administraţia Trump a acuzat Beijingul că a "ascuns" gravitatea pandemiei la declanşarea sa în China şi a suspendat marţi contribuţia americană la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), reproşându-i că s-a aliniat poziţiilor chineze.

Rusia a intervenit şi ea joi seară pentru a lua apărarea Beijingului. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi, în cursul unei discuţii cu omologul său chinez, Xi Jinping, drept "contraproductive" acuzaţiile vizând Beijingul, suspectat de dezinformare în privinţa noului coronavirus apărut în China.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”