Coronavirus: Estul Ucrainei controlat de separatişti administrează vaccinul Sputnik V

Coronavirus: Estul Ucrainei controlat de separatişti administrează vaccinul Sputnik V

Zonele controlate de separatişti în estul Ucrainei au început să vaccineze rezidenţii cu vaccinul rusesc Sputnik V, în ciuda interdicţiei sale la nivel naţional, relatează luni DPA.

Primii lucrători medicali, asistenţi sociali şi reprezentanţi ai organelor de securitate au primit vaccinul Sputnik V luni, potrivit mass-media din estul Ucrainei.

Vaccinările au loc la doar câteva zile după ce parlamentul din capitala ucraineană Kiev a interzis vaccinul rusesc.

Regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk au înregistrat mai mult de 22.000 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, cu peste 2.000 de decese asociate.

Observatorii afirmă că numărul adevărat de cazuri în regiune, locuită de aproximativ 3,6 milioane de persoane, este probabil mult mai mare.

ONU estimează că din 2014 peste 13.000 de persoane au fost ucise ca urmare a luptelor dintre forţele guvernamentale şi unităţile insurgenţilor sprijiniţi de Rusia.

Între timp, Kievul se bazează pe vaccinurile occidentale, cu primele livrări preconizate în două săptămâni. Potrivit unei prognoze a revistei britanice Economist, vaccinurile nu vor fi disponibile pe scară largă în Ucraina până în 2023.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești