Coronavirus: Estul Ucrainei controlat de separatişti administrează vaccinul Sputnik V

Coronavirus: Estul Ucrainei controlat de separatişti administrează vaccinul Sputnik V

Zonele controlate de separatişti în estul Ucrainei au început să vaccineze rezidenţii cu vaccinul rusesc Sputnik V, în ciuda interdicţiei sale la nivel naţional, relatează luni DPA.

Primii lucrători medicali, asistenţi sociali şi reprezentanţi ai organelor de securitate au primit vaccinul Sputnik V luni, potrivit mass-media din estul Ucrainei.

Vaccinările au loc la doar câteva zile după ce parlamentul din capitala ucraineană Kiev a interzis vaccinul rusesc.

Regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk au înregistrat mai mult de 22.000 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, cu peste 2.000 de decese asociate.

Observatorii afirmă că numărul adevărat de cazuri în regiune, locuită de aproximativ 3,6 milioane de persoane, este probabil mult mai mare.

ONU estimează că din 2014 peste 13.000 de persoane au fost ucise ca urmare a luptelor dintre forţele guvernamentale şi unităţile insurgenţilor sprijiniţi de Rusia.

Între timp, Kievul se bazează pe vaccinurile occidentale, cu primele livrări preconizate în două săptămâni. Potrivit unei prognoze a revistei britanice Economist, vaccinurile nu vor fi disponibile pe scară largă în Ucraina până în 2023.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...