Coronavirus: Finlanda a adoptat la rândul său paşaportul vaccinal

Coronavirus: Finlanda a adoptat la rândul său paşaportul vaccinal

Parlamentul finlandez a aprobat marţi crearea unui paşaport vaccinal, chiar dacă implementarea sa efectivă rămâne incertă datorită ameliorării situaţiei sanitare, transmite marţi AFP.

Prevăzut pentru a intra în vigoare de la începutul lunii octombrie, acest proiect ar putea muri din faşă pentru că executivul finlandez speră să ridice restricţiile anti-COVID-19 de la jumătatea lunii octombrie, dată până la care doreşte să vaccineze 80% din populaţia de peste 12 ani, faţă de 66,6% procentul celor vaccinaţi în prezent.

"Principiul (...) este că nu va fi nevoie de un permis sanitar", a declarat ministrul sănătăţii, Krista Kiuru, într-o conferinţă de presă.

Permisul sau paşaportul sanitar ar putea fi totuşi necesar în anumite zone "în caz de focare semnificative" alături de alte restricţii, a mai precizat ea.

Acest certificat sanitar "nu este o restricţie, ci o eliberare de restricţii", a subliniat ministrul sănătăţii.

Finlanda este una dintre ţările cu cele mai mici bilanţuri COVID-19 din Europa, cu puţin peste 1.000 de decese şi 137.000 de cazuri la aproape 5,5 milioane de locuitori.

Permisul sanitar a fost adoptat de mai multe ţări europene, în timp ce alte ţări, printre care şi Marea Britanie, au ales să nu-l implementeze. Pionierul european în materie, Danemarca, l-a abandonat din data de 10 septembrie, considerând că situaţia epidemiologică nu mai necesită impunerea unui astfel de certificat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!