Coronavirus: Finlanda se pregăteşte pentru un scenariu în care o treime din populaţie ar putea fi infectată

Coronavirus: Finlanda se pregăteşte pentru un scenariu în care o treime din populaţie ar putea fi infectată

Guvernul finlandez recomandă anularea tuturor evenimentelor publice cu mai mult de 500 de participanţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a declarat joi premierul Sanna Marin, al cărei guvern se pregăteşte pentru un scenariu în care circa o treime din populaţia Finlandei ar ajunge să fie diagnosticată cu Covid-19, scrie agenţia Reuters.

Conform legislaţiei finlandeze, guvernul nu poate interzice toate reuniunile publice în lipsa activării unor prerogative de urgenţă, astfel că autorităţilor locale le revine deocamdată sarcina de a pune în practică recomandarea executivului.
 


Anunţul premierului Sanna Marin survine după ce în Finlanda numărul cazurilor confirmate de Covid-19 a crescut de la 50 la 109 în numai o zi. MAE de la Helsinki le-a cerut cetăţenilor finlandezi să evite orice călătorie în afara ţării.

''În primul val circa 35% dintre finlandezi s-ar putea îmbolnăvi (de Covid-19) şi pentru aceasta noi ne pregătim'', a declarat ministrul finlandez al sănătăţii, Aino-Kaisa Pekonen.

Tot joi, autorităţile sanitare finlandeze au anunţat că un medic chirurg cardiolog revenit dintr-o călătorie efectuată în Austria şi testat pozitiv pentru coronavirus a avut contact cu alte 28 de cadre medicale, printre care şi alţi 15 chirurgi care înseamnă împreună jumătate din numărul chirurgilor cardiologi ai capitalei Helsinki, toţi fiind în prezent în carantină. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău