Coronavirus: Fostul premier italian Silvio Berlusconi a reapărut în public după boală

Coronavirus: Fostul premier italian Silvio Berlusconi a reapărut în public după boală

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a apărut marţi în public prima dată după o absenţă îndelungată din cauza îmbolnăvirii de COVID-19, relatează AFP. El şi-a exprimat sprijinul pentru prim-ministrul desemnat, Mario Draghi.

"Ne vom asuma responsabilităţile, cu loialitate şi spirit constructiv. E un moment grav, care ne obligă pe toţi să lăsăm deoparte calculele, tacticile, interesele electorale, ca să punem pe primul loc salvarea ţării", a declarat Berlusconi după o întrevedere cu Draghi, fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene, însărcinat cu formarea noului guvern de la Roma.

În vârstă de 84 de ani, Berlusconi părea obosit, remarcă AFP. El nu mai fusese văzut în public de câteva luni; ultima oară când s-a adresat presei, în septembrie anul trecut, tocmai se externase din spitalul din Milano unde fusese tratat după infectarea cu coronavirus.

În ianuarie, magnatul media a fost spitalizat din nou, la centrul de cardiologie din Monaco, după simptome de aritmie cardiacă.

Întâlnirea lui Berlusconi cu Draghi trebuia să aibă loc săptămâna trecută, la primul tur de consultări al premierului desemnat cu liderii partidelor politice italiene. Medicul lui Berlusconi l-a convins să amâne discuţia.

Guvernul Draghi "va dura atâta timp cât este necesar pentru a depăşi criza socială, sanitară şi economică", a apreciat Berlusconi, fondatorul partidului Forza Italia, relansat în 2013.

Italia se confruntă cu cea mai gravă criză economică şi în domeniul sănătăţii de după al doilea război mondial, apreciază AFP. Epidemia de coronavirus a costat vieţile a 91.000 de oameni, iar 450.000 de locuri de muncă au dispărut.

Solicitat de preşedintele republicii, Sergio Mattarella, să preia conducerea guvernului, Draghi încă nu a reuşit să asigure viitoarea majoritate parlamentară, care ar putea merge de la stânga spectrului politic până la extrema dreaptă reprezentată de Liga, formaţiunea eurosceptică condusă de Matteo Salvini. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

4 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

5 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism