Coronavirus: Fostul premier italian Silvio Berlusconi a reapărut în public după boală

Coronavirus: Fostul premier italian Silvio Berlusconi a reapărut în public după boală

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a apărut marţi în public prima dată după o absenţă îndelungată din cauza îmbolnăvirii de COVID-19, relatează AFP. El şi-a exprimat sprijinul pentru prim-ministrul desemnat, Mario Draghi.

"Ne vom asuma responsabilităţile, cu loialitate şi spirit constructiv. E un moment grav, care ne obligă pe toţi să lăsăm deoparte calculele, tacticile, interesele electorale, ca să punem pe primul loc salvarea ţării", a declarat Berlusconi după o întrevedere cu Draghi, fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene, însărcinat cu formarea noului guvern de la Roma.

În vârstă de 84 de ani, Berlusconi părea obosit, remarcă AFP. El nu mai fusese văzut în public de câteva luni; ultima oară când s-a adresat presei, în septembrie anul trecut, tocmai se externase din spitalul din Milano unde fusese tratat după infectarea cu coronavirus.

În ianuarie, magnatul media a fost spitalizat din nou, la centrul de cardiologie din Monaco, după simptome de aritmie cardiacă.

Întâlnirea lui Berlusconi cu Draghi trebuia să aibă loc săptămâna trecută, la primul tur de consultări al premierului desemnat cu liderii partidelor politice italiene. Medicul lui Berlusconi l-a convins să amâne discuţia.

Guvernul Draghi "va dura atâta timp cât este necesar pentru a depăşi criza socială, sanitară şi economică", a apreciat Berlusconi, fondatorul partidului Forza Italia, relansat în 2013.

Italia se confruntă cu cea mai gravă criză economică şi în domeniul sănătăţii de după al doilea război mondial, apreciază AFP. Epidemia de coronavirus a costat vieţile a 91.000 de oameni, iar 450.000 de locuri de muncă au dispărut.

Solicitat de preşedintele republicii, Sergio Mattarella, să preia conducerea guvernului, Draghi încă nu a reuşit să asigure viitoarea majoritate parlamentară, care ar putea merge de la stânga spectrului politic până la extrema dreaptă reprezentată de Liga, formaţiunea eurosceptică condusă de Matteo Salvini. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu