Coronavirus: Franţa anunţă descoperirea a 182.000 de certificate sanitare falsificate în ultimele şase luni

Coronavirus: Franţa anunţă descoperirea a 182.000 de certificate sanitare falsificate în ultimele şase luni

Franţa a anunţat luni descoperirea a cel puţin 182.000 de certificate sanitare falsificate începând din iunie, după ce acestea au devenit obligatorii pe fondul pandemiei de coronavirus.

Franţa a implementat în iunie legi care cer persoanelor ce doresc să meargă în locuri precum restaurante, cinematografe şi muzee să prezinte dovada că fie sunt vaccinate împotriva COVID-19, fie s-au recuperat după boală sau au fost recent testate negativ, aminteşte DPA.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a reamintit cetăţenilor pe Twitter că utilizarea, fabricarea sau vânzarea de certificate sanitare false se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare şi cu amendă de până la 75.000 de euro.

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut în Franţa în ultimele săptămâni. Cele mai recente date arată o rată de incidenţă la 14 zile de 530 de persoane infectate la 100.000 de locuitori.

Franţa intenţionează de asemenea să actualizeze certificatele sanitare în noul an, astfel încât dovada unui test negativ nu va mai fi suficientă pentru acces într-o varietate de locaţii, transformând efectiv certificatul sanitar într-un certificat de imunizare.

Întrebat, premierul Jean Castex nu a spus care va fi statutul persoanelor recuperate după infecţia COVID-19 în cadrul noului sistem.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina