Coronavirus: Franţa raportează pentru a doua zi consecutiv peste 3.000 de cazuri noi de infectare

Coronavirus: Franţa raportează pentru a doua zi consecutiv peste 3.000 de cazuri noi de infectare

Ministerul sănătăţii din Franţa a raportat duminică un număr de 3.015 de cazuri de infectare cu noul coronavirus confirmate în precedentele 24 de ore, transmite Reuters.

Acesta este a doua zi la rând în care bilanţul cazurilor noi depăşeşte pragul de 3.000.

Sâmbătă, numărul raportat a fost de 3.310, cel mai ridicat de la ridicarea măsurilor de izolare.

O creştere puternică a numărului de infectări a determinat autorităţile din cele mai mari două oraşe, Paris şi Marsilia, să extindă zonele unde purtarea măştii este obligatorie în aer liber.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul focarelor de coronavirus unde se fac anchete a crescut la 263.

O creştere uşoară a înregistrat şi numărul pacienţilor internaţi, care a ajuns la 4.860. La terapie intensivă se află 386 de persoane, la fel ca în urmă cu o zi.

Conform aceleiaşi surse, bilanţul total al deceselor consemnate în spitale şi centre de îngrijire a crescut cu un caz, ajungând la 30.410.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”