Coronavirus: Franţa recâştigă controlul asupra epidemiei, dar nu relaxează încă măsurile de lockdown (ministrul sănătăţii)

Coronavirus: Franţa recâştigă controlul asupra epidemiei, dar nu relaxează încă măsurile de lockdown (ministrul sănătăţii)

Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a afirmat marţi că ţara recâştigă controlul asupra epidemiei, însă nu este pregătită să relaxeze al doilea lockdown naţional, transmite Reuters.

După ce interdicţiile de deplasare pe timp de noapte aplicate în marile oraşe la mijlocul lunii octombrie nu au dat rezultatele aşteptate de guvern, acesta a impus un lockdown de o lună pe 30 octombrie, chiar dacă mai puţin strict decât cel din perioada 17 martie-11 mai.

'Dacă renunţăm la eforturile noastre prea devreme, dacă ne conformăm mai puţin lockdown-ului, am putea fi supuşi unui nou val epidemic care ar putea distruge toată munca grea a poporului francez de câteva săptămâni', a spus Veran marţi la BFM TV.

După ce a atins un vârf de 86.852 de cazuri noi la 7 noiembrie, rata de infectare a scăzut accentuat, ajungând luni la 9.406.

Cu toate acestea, numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a atins un maxim istoric de 33.497, chiar dacă media săptămânală de noi internări, în prezent la 339, a scăzut constant de la începutul lunii, când depăşea 1.000.

Aceste tendinţe pozitive, recunoscute de Veran luni, au dus la lansarea unor apeluri de începere a relaxării măsurilor de lockdown cât mai curând posibil.

Proprietarii de magazine, care se luptă cu concurenţa gigantului online Amazon, ce îşi continuă operaţiunile şi în lockdown, vor să li se permită să redeschidă în weekend-ul 27-29 noiembrie pentru reducerile de 'Black Friday'.

Ministrul sănătăţii a respins însă ideea. 'Situaţia se prezintă mai bine, dar este de importanţă capitală să nu schimbăm cursul. Vreau să fim eficienţi pe termen lung', a insistat el.

Cu aproape 2 milioane de cazuri totale, Franţa se află pe locul patru în lume în privinţa numărului de infectări, după SUA, India şi Brazilia. Bilanţul deceselor, 45.054, este cel de-al şaptea la nivel mondial.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /