Coronavirus: Franţa relaxează regulile de izolare

Coronavirus: Franţa relaxează regulile de izolare

Regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19 şi a contactelor acestora vor fi relaxate cu începere de luni în Franţa pentru cei o schemă completă de vaccinare cu scopul de a proteja viaţa social-economică a ţării, a anunţat guvernul de la Paris, notează AFP.

Persoanele pozitive complet vaccinate vor trebui să se izoleze timp de şapte zile indiferent de variantă, izolare care poate fi ridicată după cinci zile în cazul unui test antigen sau test PCR negativ.

Şi nu va mai fi impusă carantina pentru persoanele caz contact cu o schemă completă de vaccinare. Totuşi, acestea vor trebui să respecte cu stricteţe gesturile de barieră şi "să facă teste regulate", a explicat ministrul sănătăţii, Olivier Véran, într-un interviu pentru JDD.

Până în prezent, în Franţa, persoanele pozitive trebuiau să se izoleze timp de zece zile, iar cazurile contact ale unei persoane care a contractat varianta Omicron trebuiau să se izoleze cel puţin 7 zile. Durata izolării putea ajunge şi la 17 zile, indiferent de variantă, atunci când se locuieşte împreună cu o persoană pozitivă.

Această modificare a regulilor răspunde nevoii de "a ţine cont de evoluţia extrem de rapidă a răspândirii variantei Omicron în Franţa" şi trebuie să permită "să avem un echilibru beneficiu-risc care să vizeze asigurarea controlului contaminărilor, menţinând, în acelaşi timp, viaţa social-economică", a explicat Ministerul Sănătăţii intr-un comunicat.

În plus, "primele date virologice disponibile" arată "o perioadă de incubare a variantei Omicron mai rapidă decât pentru variantele precedente, susţinând o posibilă reducere a duratei de izolare".

La rândul lor, persoanele testate pozitiv şi fără o schemă completă de vaccinare vor trebui să se izoleze timp de zece zile, cu posibilă ieşire după şapte zile în aceleaşi condiţii. Se menţine carantina de şapte zile şi pentru cazurile de contact care nu au schemă completă de vaccinare, care vor trebui să obţină un test negativ la sfârşitul acestei perioade pentru a putea ieşi din izolare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!