Coronavirus: Frontierele elveţiene rămân deschise după impunerea carantinei în nordul Italiei

Coronavirus: Frontierele elveţiene rămân deschise după impunerea carantinei în nordul Italiei

Guvernul elveţian a anunţat că urmăreşte îndeaproape situaţia din Italia după decretul de punere în carantină a unei părţi din nordul ţării, în contextul în care frontierele helvetice rămân deschise, informează duminică AFP.

În Elveţia, 264 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus. În cantonul elveţian Tessin, situat la graniţa cu Italia, cel mai important focar al epidemiei în Europa, numărul cazurilor a continuat să crească, depăşind 45, potrivit ultimului bilanţ oficial publicat sâmbătă.

În faţa rapidei evoluţii a situaţiei, Tessin a interzis începând de vineri reuniunile cu peste 150 de persoane şi a făcut apel la ambulanţele armatei.

Frontierele elveţiene rămân pentru moment deschise şi nu există nicio restricţie de intrare în ţară, în condiţiile în care zilnic 60.000 de italieni vin în acest canton la lucru. Dar impactul impunerii carantinei în Italia este încă incert în ceea ce-i priveşte pe lucrătorii transfrontalieri, notează AFP.

Guvernul italian a impus duminică prin decret măsuri excepţionale de izolare , valabile până la 3 aprilie, a milioane de italieni care locuiesc în nordul ţării. Deplasările în cazul a cel puţin 15 milioane de italieni vor fi strict limitate la intrarea şi ieşirea din aceste regiuni şi în interiorul acestei zone.

La Berna, purtătorul de cuvânt al Consiliului Federal (guvernul) a indicat că executivul elveţian "urmăreşte cu atenţie evoluţiile situaţiei din Italia. (Guvernul) este în contact cu autorităţile din Tessin şi cu cele italiene pentru a evalua în permanenţă dispozitivul de răspuns la aceste evenimente".

În Austria, autorităţile nu au reacţionat deocamdată, nici nu au dat instrucţiuni specifice referitoare la circulaţia la frontiere. Ministerul de Externe austriac a actualizat în noaptea de sâmbătă spre duminică sfaturile adresate persoanelor care călătoresc, pentru a-i informa pe austrieci cu privire la noile dispoziţii anunţate de autorităţile italiene. Vineri, MAE austriac anunţase că zborurile directe între Viena şi Milano pe de-o parte şi între Viena şi Bologna pe de altă parte vor fi suspendate începând de luni.

Compania austriacă a căilor ferate OBB a anunţat vineri întreruperea temporară a curselor cu trenul de noapte între Viena şi Milano şi între Viena şi Veneţia, menţinând însă cursa între Viena şi Roma. Toate cursele pe timp de zi sunt deocamdată menţinute. În schimb, cursa cu autocarul care făcea legătura între oraşul austriac Klagenfurt şi Veneţia a fost suspendată.

Cu 104 cazuri confirmate, Austria a depăşit în noaptea de sâmbătă spre duminică pragul de 100 de cazuri de infectare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...