Coronavirus: Germania a aprobat trei kituri de testare COVID-19 la domiciliu

Coronavirus: Germania a aprobat trei kituri de testare COVID-19 la domiciliu

Germania a aprobat trei kituri de testare la domiciliu pentru detectarea maladiei COVID-19 în cadrul strategiei de testare în masă concepută de ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, pentru a ajuta cea mai puternică economie europeană să se redreseze după efectele generate de un lockdown ce a fost impus la jumătatea lunii decembrie, informează Reuters.

Rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut constant în Germania în primele săptămâni ale anului 2021, dar a stagnat în ultimele zile, adăugându-se astfel acelor semnale care sugerează că Germaniei îi va fi dificil să relaxeze restricţiile antiepidemice atunci când lockdown-ul se va încheia pe 7 martie.

Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor din partidul ei conservator că disponibilitatea mai mare a testelor rapide şi creşterea capacităţii de testare a populaţiei ar putea să ajute procesul de revenire la normalitate şi să îl facă să devină mai durabil, au dezvăluit marţi două surse care au participat la acea întrunire.


Foto: (c) Andreas Gora POOL / EPA


Institutul Federal pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicală din Germania, a aprobat miercuri testele antigen fabricate de companiile Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech şi Hangzhou Laihe Biotech pentru a fi utilizate de persoane care nu sunt profesionişti în sectorul sănătăţii, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…