Coronavirus: Germania clasează provincia belgiană Anvers ca zonă de risc (minister)

Coronavirus: Germania clasează provincia belgiană Anvers ca zonă de risc (minister)

Germania a clasat miercuri provincia belgiană Anvers, afectată în special de COVID -19, ca zonă de risc, implicând o carantină obligatorie pentru toţi călătorii care vin din această provincie, cu excepţia cazului în care prezintă un test negativ, relatează AFP.

În Belgia, ''numărul de cazuri noi şi decese a crescut din nou de la sfârşitul lunii iulie, în special în provincia Anvers, unde numărul de noi infecţii depăşeşte în prezent 50 de cazuri la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile, motiv pentru care Institutul Sanitar Robert Koch a declarat această zonă de risc'', explică Ministerul Sănătăţii pe site-ul său.

''Aceasta are ca rezultat o carantină obligatorie în Germania, care poate fi evitată printr-un test negativ pentru COVID-19'', a adăugat sursa citată.

Belgia se confruntă de câteva săptămâni cu o creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, obligând autorităţile să întărească măsurile de combatere a epidemiei, în special în provincia Anvers (nord), unde au fost impuse restricţii de circulaţie la sfârşitul lunii iulie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...