Coronavirus: Germania nu va mai acorda prioritate bătrânilor la vaccinul AstraZeneca

Coronavirus: Germania nu va mai acorda prioritate bătrânilor la vaccinul AstraZeneca

La recomandarea specialiştilor, guvernul german intenţionează să renunţe la prioritatea acordată celor în vârstă de peste 65 de ani la vaccinarea împotriva coronavirusului cu produsul AstraZeneca, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Jens Spahn, citat de AFP.

"Acum vom revizui ordinea de vaccinare", din cauza "limitărilor de vârstă ale vaccinului AstraZeneca", a declarat oficialul în cadrul unui dialog cu personalul medical.

După primul aviz de joi, autoritatea pentru vaccinare din Germania şi-a repetat vineri recomandarea de a nu se autoriza vaccinul respectiv pentru bătrâni. Experţii apreciază că nu există suficiente date pentru a stabili eficienţa vaccinului la cei trecuţi de 65 de ani.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vineri utilizarea în UE a vaccinului AstraZeneca pentru oricine a împlinit 18 ani, fără limită de vârstă.

Spahn a afirmat că va ţine cont de decizia specialiştilor germani şi că vaccinul producătorului britanic va putea fi utilizat în primul rând pentru vaccinarea celor mai tineri, în special a personalului care acordă îngrijiri medicale.

Autorizaţia oficială pentru vaccin va fi emisă în Germania cel mai târziu săptămâna viitoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”