Coronavirus: Germania prelungeşte avertizările de călătorie în afara ţării până la mijlocul lui iunie din cauza pandemiei

Coronavirus: Germania prelungeşte avertizările de călătorie în afara ţării până la mijlocul lui iunie din cauza pandemiei

Guvernul german a prelungit miercuri până cel puţin la data de 14 iunie avertizările de călătorie în afara ţării din cauza pandemiei, transmit DPA şi AFP.

'Nu ne aflăm încă în punctul în care să putem recomanda fără îngrijorare călătorii' în străinătate, 'de aceea este necesar să prelungim avertizarea privind călătoriile în lume până la mijlocul lui iunie', a declarat ministrul de externe Heiko Maas, în urma şedinţei de guvern.

Ulterior, 'totul va depinde de evoluţia pandemiei în Europa şi în restul lumii', a adăugat el, într-o conferinţă de presă la Berlin.

'Vom purta discuţii numeroase cu partenerii noştri europeni pentru a ne coordona la nivel internaţional', a mai spus ministrul de externe.

Germania a repatriat în ultima lună în jur de 240.000 de turişti blocaţi în zone turistice din lume din cauza pandemiei, a reamintit Heiko Maas, avertizând că Berlinul nu intenţionează 'repetarea unei astfel de acţiuni în această vară'.

În condiţiile în care în unele landuri concediile încep de la sfârşitul lunii iunie, anunţul guvernului le-ar putea compromite proiectele multor germani, care preferă în mod tradiţional să-şi petreacă vacanţele în străinătate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina