Coronavirus: Germania va încheia testările gratuite pentru COVID-19 începând din 11 octombrie

Coronavirus: Germania va încheia testările gratuite pentru COVID-19 începând din 11 octombrie

Guvernul german nu va mai oferi testări gratuite pentru COVID-19 începând cu 11 octombrie în încercarea de a încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze pe fondul îngrijorărilor cu privire la o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, au declarat marţi surse oficiale, relatează Reuters.

Cu mai puţin de şapte săptămâni înainte de alegerile federale, cancelarul Angela Merkel şi liderii celor 16 state federale s-au întâlnit marţi pentru a discuta măsuri pentru evitarea unui nou val de infectări, ca urmare a răspândirii variantei Delta de coronavirus, şi evitarea impunerii de noi restricţii.

Ei au căzut de acord să pună capăt testărilor gratuite pentru toată lumea, cu excepţia celor pentru care nu este recomandată vaccinarea, precum copiii şi femeile însărcinate, au precizat sursele. Oficialii speră că acest lucru va încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze împotriva COVID-19, în condiţiile în care persoanele nevaccinate vor trebui să plătească pentru a fi testate pentru a putea intra în restaurante, participa la slujbe religioase şi pentru a putea face sport în spaţii închise.

Germania a oferit testarea gratuită pentru întreaga populaţie în martie pentru a face posibilă o revenire treptată la viaţa normală după luni de carantină. Deşi aproximativ 55% dintre germani sunt complet vaccinaţi, ritmul inoculărilor a încetinit.

Germania a înregistrat peste 3.000 de cazuri zilnice în ultima săptămână, numărul total al cazurilor ajungând la 3,79 milioane. Bilanţul deceselor în Germania este de 91.803. AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut