Coronavirus: Germania va ridica de la 15 iunie atenţionările asupra deplasărilor turistice în Europa

Coronavirus: Germania va ridica de la 15 iunie atenţionările asupra deplasărilor turistice în Europa

Guvernul german a decis miercuri să ridice de la 15 iunie atenţionările privind deplasările în scop turistic în Europa decretate în martie din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat ministrul de externe, Heiko Mass, relatează AFP şi DPA.

"Consiliul de Miniştri a decis să nu prelungească avertismentele asupra călătoriilor" cu destinaţia UE şi ţările asociate, pentru "a le înlocui cu recomandări" către turişti de la ţară la ţară, a declarat şeful diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă la Berlin.

Acest lucru nu înseamnă totuşi că deplasările vor fi posibile de la 15 iunie în toate ţările vizate: Norvegia intenţionează să-şi prelungească restricţiile dincolo de această dată, iar Spania să pregăteşte să primească din nou turişti străini de la sfârşitul lunii iunie, a subliniat ministrul.

Recomandările pentru aceste ţări vor fi astfel publicate odată ce aceste restricţii vor fi ridicate.

"Avertismentele de călătorie nu sunt acelaşi lucru ca şi interdicţiile de călătorie, iar recomandările privind călătoriile nu sunt invitaţii la călătorie", a precizat ministrul social-democrat, cerându-le turiştilor germani, extrem de ataşaţi de vacanţe estivale în străinătate, să se gândească bine la decizia lor înainte de a-şi face bagajele.

"Trebuie să se evite ca reluarea turismului să ducă la un al doilea val de infectări" cu noul coronavirus, a subliniat el. De altfel, documentul aprobat miercuri de guvernul german specifică posibilitatea reintroducerii unor alerte de călătorie în funcţie de evoluţia infectărilor cu noul coronavirus în ţările vizate.

Pragul superior stabilit de Germania pentru zonele de risc este de 50 de noi cazuri de coronavirus confirmate la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile. Dacă Berlinul estimează că alte ţări nu iau suficiente măsuri antiepidemice, atunci Germania poate reintroduce ''măsuri de protecţie'', a precizat Maas.

Prima economie din Europa a introdus aceste "atenţionări" pentru deplasările în străinătate, rezervate în general pentru destinaţii ca ţări în război sau instabile politic, la mijlocul lunii martie, cu scopul de a încetini răspândirea noului coronavirus.

Deplasările erau oricum extrem de complicate din cauza cvasi-paraliziei flotei aeriene mondiale, a înăspririi controalelor la frontieră şi a obligaţiei pentru turişti de a sta două săptămâni în carantină la sosire.

O astfel de măsură este totuşi în continuare în vigoare în Marea Britanie, a subliniat Maas, astfel că guvernul va recomanda să nu se facă încă deplasări în această ţară.

În timpul primului val de pandemie, guvernul a repatriat circa 240.000 de turişti blocaţi în locurile lor de vacanţă din întreaga lume, o operaţiune costisitoare pe care care guvernul nu îşi doreşte să o reia în această vară, a mai declarat Maas. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”