Coronavirus: Guvernatorul statului New York decretează încetarea tuturor activităţilor neesenţiale şi interzicerea adunărilor publice

Coronavirus: Guvernatorul statului New York decretează încetarea tuturor activităţilor neesenţiale şi interzicerea adunărilor publice

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a decretat vineri încetarea tuturor activităţilor neesenţiale şi interzicerea oricăror adunări publice, ca măsură împotriva actualei epidemii, transmite AFP.

Aceste măsuri sunt similare celor anunţate joi de guvernatorul Californiei şi mai restrictive decât cele stabilite până acum la nivel federal.

'Este măsura cea mai radicală pe care o putem lua', a afirmat Cuomo, explicând că nu vor fi afectate activităţile considerate esenţiale, precum cele ale magazinelor alimentare, farmaciilor, operatorilor de servicii prin cablu, servicii comunitare, mai ales cele de furnizare a apei.

Orice adunări de persoane care nu sunt legate de aceste activităţi esenţiale sunt interzise, indiferent de numărul participanţilor, a anunţat guvernatorul.

Andrew Cuomo a precizat totuşi că newyorkezii vor putea ieşi din casă la cumpărături sau pentru a lua aer, cerându-le însă să respecte distanţa socială de cel puţin 2 metri.

'Suntem în carantină', a declarat el.

Statul New York a înregistrat 2.950 de cazuri noi de contaminare în ultimele 24 de ore, dintre care 1.939 doar în metropola cu acelaşi nume, ceea ce ridică numărul total la 7.102 (4.408 în metropolă). Bilanţul celor decedaţi este de 35.

Cuomo a explicat această creştere prin numărul mult mai mare de teste efectuate faţă de orice altă regiune din Statele Unite.

Joi au fost testate 10.000 de persoane, iar totalul este de 32.427, potrivit cifrelor publicate vineri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?