Coronavirus: Guvernul brazilian publică cifre divergente

Coronavirus: Guvernul brazilian publică cifre divergente

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a publicat duminică seara două serii distincte de cifre privind decesele şi contaminările în 24 de ore, pe fondul unei polemici naţionale privind difuzarea de date privind pandemia de coronavirus, informează AFP.

Primul bilanţ, trimis de minister prin intermediul WhatsApp în jurul orelor locale 20:30 (23:30 GMT), făcea referire la 1.382 decese în 24 de ore, cifra totală ajungând la 37.312, iar noile cazuri de contaminare erau estimate la 12.581.

Însă un al doilea bilanţ cotidian, publicat două ore mai târziu pe site-ul ministerului, afişa un bilanţ inferior al deceselor (525) şi superior în ceea ce priveşte infecţiile (18.912).

La solicitarea AFP, ministerul nu a precizat care dintre cele două bilanţuri este bun.

Autorităţile regionale din domeniul sănătăţii din Brazilia au acuzat sâmbătă guvernul că "fac invizibile" decesele din cauza coronavirusului. Chiar preşedintele Jairo Bolsonaro a scris pe Twitter în aceeaşi zi că cifrele totale "nu reflectă momentul în care se află ţara". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...