Coronavirus: Guvernul spaniol instituie starea de urgenţă sanitară şi interzice circulaţia pe timpul nopţii

Coronavirus: Guvernul spaniol instituie starea de urgenţă sanitară şi interzice circulaţia pe timpul nopţii

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pentru şase luni pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a noului coronavirus, transmite AFP.

''Situaţia prin care trecem este extremă'', a declarat Sanchez într-o alocuţiune televizată la finalul unei şedinţe extraordinare de guvern, după ce săptămâna aceasta Spania a depăşit pragul de un milion de cazuri de COVID-19 şi se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei.

În acest context, starea de alertă, respectiv starea de urgenţă sanitară, constituie ''măsura cea mai eficientă pentru a diminua curba contagierilor'', a explicat şeful guvernului spaniol.

El a confirmat că starea de alertă va avea iniţial o durată de 15 zile, aşa cum prevede Constituţia, dar va cere Camerei Deputaţilor prelungirea ei până la data de 9 mai.

Cât despre interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, aceasta va fi valabilă în principiu între orele 23:00 şi 06:00, dar regiunile pot să o avanseze ori să o devanseze cu o oră şi nu se va aplica în Insulele Canare, zonă mai puţin afectată de epidemie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat