Coronavirus: Guvernul Ucrainei va relaxa unele restricţii începând cu 11 mai

Coronavirus: Guvernul Ucrainei va relaxa unele restricţii începând cu 11 mai

Guvernul Ucrainei a decis luni să prelungească măsurile de izolare la nivel naţional pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19 până pe 22 mai, dar a fost de acord cu ridicarea unor restricţii începând cu 11 mai, potrivit informărilor executivului în cadrul unei şedinţe televizate, relatează Reuters.

Ridicarea parţială a restricţiilor se referă la deschiderea parcurilor şi a zonelor de recreere şi la autorizarea unor magazine, precum cele care comercializează articole de menaj şi textile.

La rândul lor, restaurantele şi cafenelele îşi pot redeschide porţile pentru livrarea de comenzi care nu vor fi consumate în interior.

Ucraina a raportat luni 418 noi cazuri de coronavirus, numărul total al acestora ridicându-se la 12.331. Numărul total al deceselor legate de COVID-19 este în această ţară de 303, potrivit Ministerului Sănătăţii citat de Xinhua.

De la izbucnirea epidemiei, 3.662 de persoane au fost spitalizate în Ucraina, printre care şi 412 membri ai personalului medical. Dintre acestea, 160 sunt ventilate mecanic.

Ministrul sănătăţii Maksim Stepanov a spus că de marţi operaţiile programate vor fi permise în clinicile din Ucraina, precizând că nici măcar un pacient nu a fost infectat cu COVID-19 în timpul intervenţiilor chirurgicale de la izbucnirea pandemiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?